Lär dig använda emojiflaggor i sociala medier

Igår blandade USA:s vice president Mike Pence ihop Israels och Nicaraguas flaggor i en tweet. Flaggbloggen stöter dagligen på personer som inte har koll på flaggor, det är ingenting att skämmas över. Här kommer några tips om du vill använda emojiflaggor i sociala medier.

Mike Pence tweet

Tips 1: Bokstavsordning

När det gäller flaggemojis kan det vara bra att tänka på att de ligger i bokstavsordning i din mobil. Om man ska använda Israels flagga bör man därför leta bland länder som Island och Italien. Ser man flaggor till länder som Nepal, Nigeria och Nordkorea så vet man att man är på fel ställe.

Tips 2: Symboler och text

Ofta har flaggor symboler som symboliserar landet. Israel har till exempel valt Davidsstjärnan på sin flagga. En gammal och ganska välkänd judisk symbol. Nicaragua har valt att skriva ”Republica de Nicaragua – America Central” på sin flagga.

Tips 3: Supporta enbart länder med likadana flaggor

Alla kan inte vara flaggproffs. Ibland måste man inse sina begränsningar. Då kan man istället välja att jobba med länder som har likadana flaggor. Rumänien och Tchad har ju nästan exakt likadana flaggor och skulle säkert gärna ta emot amerikanskt support. Även Indonesien och Monaco har snarlika flaggor (exakt likadana emojiflaggor).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s