Geografimästerskapen 2015

gruppbild

Den 29 december avgjordes Geografimästerskapen 2015 för tredje året i rad. Startfältet var det största någonsin och det var rookien Hanna Pütsep som tog hem pokalen.

Det har gått drygt två månader sedan Geo-SM avgjordes och kanske är det besvikelsen över att jag inte lyckades försvara titeln som gjort att jag inte hunnit rapportera, men jag skyller officiellt på mycket jobb. Hur som helst var det glädjande nog nya deltagare med även i år. Intresset för flaggor, kartor och allmän geografikunskap verkar vara större än man kan tro.

Mästerskapet blev en långkörare med ca 10 timmar fulla med geografiskämt, hånfulla kommentarer och framför allt mycket tävling. Nya grenar för året var blindkarta över USA:s delstater och Afrika samt Egna frågor där varje deltagare fick ta med helt egna frågor. Övriga grenar var Grannlandet, Flaggor & huvudstäder och favoriten Störst till minst där det gäller att ha koll på ländernas yta och befolkningsmängd.

Mästerskapet var till en början jämnt men halvvägs in tävlingen gjorde Hanna ett ryck som gjorde att hon kunde defilera de sista grenarna. Det blev istället en kamp om andraplatsen där undertecknad såg ut att ta hem silvermedaljen men Robin lyckades klämma sig förbi på mållinjen. Årets andra rookie Daniel ”Snadde” Tollefors gjorde en stabil insats och slutade femma.

Intresset för att få vara med blir bara större och större för varje år. Kanske tvingas vi arrangera kval inför nästa års tävling…

Resultat

  1. Hanna 196p
  2. Robin 155p
  3. Micke 152,5p
  4. Leonard 107,5p
  5. Daniel T 80p
  6. Henning 54p
  7. Daniel L 39p

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s