Pojke med flagga på fotbollsmatch viktig symbol

Foto: Jakob Isa
Foto: Jakob Isa

Rivaliteten mellan Assyriska och Syrianska i Södertälje har varit långvarig och sträcker sig långt utanför fotbollsplanen. På senare tid har det höjts röster för att fotbollslagen ska slås ihop, ett långt ifrån okontroversiell förslag. Under gårdagens derby mellan lagen blev 8-åriga David Rhawi fångad på bild när han stod på Assyriskas läktare och viftade med deras flagga iklädd Syrianskas tröja. Bilden är tagen av Jakob Isa och Sportbladet har gjort en intervju med pojkens pappa.

Läs intervjun på Sportbladet

Om ”namnkonflikten” på Wikipedia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s