Gurkor och annat grönt på flaggor

Igår var det den stora gurkdagen och detta uppmärksammas här på flaggbloggen med ett roligt youtubeklipp på mig veterligen världens enda gurkflagga. Jag har dock inte lyckats ta reda på mer om denna mystiska gurkflagga.

Även om inte gurkor hittat in på någon nationsflagga än finns det andra ätbara saker från naturen på några flaggor. Fiji har till exempel både bananer och sockerrör på sin flagga som symbliserar det viktiga jordbruket. I Grenada anses muskotfrukten vara en så pass viktig jorbruksprodukt att den fått en plats på landets flagga.

Grenadas flagga Fijis flagga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s