Robin Westerlund vann SM i geografi

Igår hölls (in)officiella svenska mästerskapen i geografi. Tävlingen utvecklades snabbt till två dueller, en om guldmedaljen och en om bronspengen. Men till slut kunde favoriten Robin Westerlund avgöra med en imponerande slutomgång i Flaggspectrum.

Robin vann SM i geografi (Foto: Leonard Jägerskiöld Nilsson)
Robin vann SM i geografi (Foto: Leonard Jägerskiöld Nilsson)

På startlinjen fanns kusinerna Robin och Mikael Westerlund, som på förhand målats upp som favoriter, samt Henning Bennet och Leonard Jägerskiöld Nilsson. Inför tävlingen hade det (på riktigt) inkommit önskemål från supporters om att få närvara som åskådare men när tävlingarna startade var publiksiffran ändå 0. Grenarna var Geosense och Flaggspectrum där varje gren spelades två omgångar.

Lelle startade klart bäst och hade ledningen efter första omgången av Geosense. Från övriga deltagare muttrades det om hemmaplansfördel. Efter första omgången av Flaggspectrum hade dock Robin tagit över förstaplatsen. Henning låg trea tätt följt av Micke.

Andra omgången av Geosense slutade med exakt samma poängfördelning som den första vilket fick till följd att inför den avslutande omgången av Flaggspectrum hade Lelle och Robin 10 poäng var medan Henning och Micke hade 5 poäng var.

Men när det väl gällde var Robin säkerheten själv och gick nästan felfri genom slutronden. Lelle fick silver och trots att Henning missade en flagga i sista omgången lyckades han knipa bronspengen framför Micke genom att ta betydligt fler huvudstäder.

Dagen efter är det mycket känslor hos deltagarna.

”Jag flyger på moln idag” säger Robin till Flaggbloggen.

”Jag är glad men jag vill döda Robin” är Lelles kommentar.

”Jag är grymt besviken, fiasko! Det var alldeles för mycket huvudstäder och för lite flaggor” säger en nedslagen Micke.

Henning har inte kunnat nås för en kommentar.

Under tävlingarna var det en hel del aktivitet på sociala medier. De flesta inlägg går att spåra med hjälp av hashtagen #flagg13. Det är ännu oklart när nästa mästerskap i geografi går av stapeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s